Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Färja Ystad-Swinoujscie

Att bara få ett ryck och ta sig till Polen, var något som många människor inte kunde göra tidigare. För det första fanns det inte kommunikationer, och när dessa sedan kom var de mycket dyra. Numera har priserna gått ned i takt med flera aktörer och hårdare konkurrens. Detta betyder att du kan ta Polferries eller Unity Line till Polen. De erbjuder färja från Ystad till Swinoujscie till otroligt låga priser. Ifall du vill ta färja från en annan hamn i Sverige kan du gärna kolla på alla färjor mellan Sverige och Polen. På den listan hittar ni dom alternativa rutterna.

Polferries mellan Ystad och Swinoujscie

Polferries är ett populärt rederi med mycket hög kvalitet när det gäller resor med färja mellan Ystad till Swinoujscie. Här finns det fem färjor i flottan och du reser med Msovia, Baltiva eller Cracovia. Alltså tre olika färjor till och från Swinoujscie.

Här finns som vanligt hytter och möjligheter att ta bilen med dig till Polen. Det finns avgångar nästan tre gånger om dagen hela veckan. För dagsavgångar är priset generellt 250 kronor för enkel resa medan tur och retur kostar 410. Vill du ta bilen med dig kostar detta cirka 1 000 kronor tur och retur.
Incheckning börjar 90-120 minuter innan avgång. Passagerare och fordon måste vara incheckade 30 minuter innan avgång.

Unity Line mellan Ystad och Swinoujscie

Detta stora rederi som tar dig snabbt säkert över vattnet med färja från Ystad till Swinoujscie, har inte mindre än sju färjor i sin flotta. På de som tar dig denna resväg kan du transportera gods, ta bilen med dig samt till och med hyra hytt och få god mat och dryck i restaurang och bar.

Här är det i huvudsak deras färja Skania som du reser med. Avgångar finns två gånger dagligen och resan tar cirka 7h och 30 minuter. Som privatperson oavsett om du har fordon med dig eller ej, kan du infinna dig 2h innan avgång för incheckning. Incheckning för fordon avslutas 30 minuter innan avgång och för passagerare utan fordon gäller 15 minuter innan avgång.

Priset för denna härliga resa ligger generellt på 350 kronor för enkelresa eller 600 för tur och retur per person. För fordon gäller runt 1 000 kronor enkel och 1640 för tur och retur. extra avgift för hytter tillkommer.